ZAŁOŻENIA OGÓLNE
1.Temat konkursu w tym roku szkolnym: „Słowa w kuchni”
2. Konkurs adresowany jest do uczniów w zawodach:
– technik żywienia i usług gastronomicznych kl 1-3
– kucharz
3. Informacji na temat konkursu udzielają. Beata Lipka, Elżbieta Moskała.
4. Cele i zadania konkursu:
· Promocja sztuki kulinarnej oraz potwierdzenie ich wysokich kwalifikacji zawodowych,
· Pobudzanie i rozwijanie zainteresowań uczniów,
· Konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych klas
ZASADY KONKURSU
1. Konkurs odbędzie się 20 lutego 2025 r. w Sali PG1, w Formie testu on-line
2. W ramach konkursu każdy uczestnik rozwiązuje indywidualnie test z zakresu nazewnictwa w branży gastronomicznej
3. Czas na rozwiązanie testu wynosi 1 godzinę.
4. Uczestnicy konkursu otrzymaj dyplomy oraz nagrody.
5. W przypadku miejsc z taką samą ilością punktów o miejscu decyduje czas rozwiązania testu.
WARUNKI UCZESTNICTWA
1. W konkursie może wziąć udział każdy uczeń z w/w klas.
2. Zgłoszenia udziału uczniów w konkursie przyjmują organizatorzy do dnia 19.02.2025.
3. Rozpoczęcie konkursu godz. 11.50, zakończenie z rozdaniem nagród godz. 13.00.
sala PG1
Lipka Beata