KONKURS GASTRONOMICZNY „SŁOWA W KUCHNI”

ZAŁOŻENIA OGÓLNE

1.Temat konkursu w tym roku szkolnym: „Słowa w kuchni”

2. Konkurs adresowany jest do uczniów w zawodach:

– technik żywienia i usług gastronomicznych kl 1-3

– kucharz

3. Informacji na temat konkursu udzielają. Beata Lipka, Elżbieta Moskała.

4. Cele i zadania konkursu:

 ·        Promocja sztuki kulinarnej oraz potwierdzenie ich wysokich kwalifikacji zawodowych,

 ·        Pobudzanie i rozwijanie zainteresowań uczniów,

 ·        Konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych klas

 ZASADY KONKURSU

 1.     Konkurs odbędzie się 20 lutego 2025 r. w Sali PG1, w Formie testu on-line

2.     W ramach konkursu każdy uczestnik rozwiązuje indywidualnie test z zakresu nazewnictwa w branży gastronomicznej

3.     Czas na rozwiązanie testu wynosi 1 godzinę.

4.     Uczestnicy konkursu otrzymaj dyplomy oraz nagrody.

5.    W przypadku miejsc z taką samą ilością punktów o miejscu decyduje czas rozwiązania testu.

 WARUNKI UCZESTNICTWA

1.     W konkursie może wziąć udział każdy uczeń z w/w klas.

2.     Zgłoszenia udziału uczniów w konkursie przyjmują organizatorzy do dnia 19.02.2025.

 3.     Rozpoczęcie konkursu godz. 11.50, zakończenie z rozdaniem nagród godz. 13.00.

sala PG1

 Lipka Beata