„Wąsy Witosa” Konkurs cukierniczy

Regulamin konkursu na ciastko „Wąsy Witosa”
I . ZAŁOŻENIA OGÓLNE

  1. Celem konkursu jest opracowanie ciastka „Wąsy Witosa”, które stanie się
    flagowym przysmakiem Zespołu Szkół im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej.
  2. Konkurs przeznaczony jest dla wszystkich uczniów naszej szkoły.
  3. Konkurs organizowany jest przez Zespół Szkół im. W Witosa w Suchej
    Beskidzkiej.
    II. TEMATYKA, FORMAT PRAC
  4. Tematem prac jest wykonanie ciastka „Wąsy Witosa”. Praca konkursowa składa
    się z 2 elementów: wykonanego ciastka i przepisu na jego wykonanie.
  5. Ciastko może być pieczone, gotowane, smażone lub przygotowane „na
    zimno”. Powinno być zaprezentowane w całości, bez dzielenia na porcje.
    III. PRZEBIEG KONKURSU I TERMINY
    Uczniowie zostaną powiadomieni przez dziennik elektroniczny i stronę
    internetową szkoły. Regulamin konkursu będzie dostępny na stronie
    internetowej szkoły.
  6. Uczestnicy konkursu wykonują prace samodzielnie lub pod okiem nauczyciela
    w trakcie zajęć szkolnych.
  7. Prace zostaną złożone do konkursu dnia 9 lutego 2024 r. o godz. 10.45
    (wykonane ciastko należy dostarczyć do pracowni gastronomicznej nr 4). Każdą
    pracę należy podpisać (imię i nazwisko autora, klasa, numer telefonu do
    kontaktu, metryczka z przepisem).
  8. Prace oceni Komisja Konkursowa, która przeprowadzi formalną kwalifikację
    prac (zgodność z regulaminem), a następnie dokona ich oceny uwzględniając
    walory smakowe i estetyczne.
  9. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone w dniu 9.02.2024 roku
    IV. NAGRODY
  10. Wszyscy uczestnicy konkursu zostaną nagrodzeni symbolicznymi upominkami
    i dyplomami
  11. Zwycięzca w konkursie na najlepsze ciastko „Wąsy Witosa” otrzyma nagrodę
    rzeczową.
    V. ZMIANY W REGULAMINIE
  12. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszego regulaminu.